Sebelum Ijab dan Qabul Dilafazkan

Sebelum Ijab dan Qabul Dilafazkan

“Sebelum diijabkabulkan syariat tetap membataskan, Peiajari ilmu rumah tangga agar kita lebih bersedia menuju hari yang bahagia”

DEMIKIANLAH bunyi dua rangkai kata daripada iirik nasyid nyanyian In-Team yang memberj erti bagi mereka yang benar-benar menghayatinya. Tetapi sebaliknya bagi yang menikmatinya sekadar ‘halwa telinga’ semata-mata. Hanya dengan ikatan pertunangan atau istilah popularnya ‘takdim‘ sahaja, sesetengah kita sudah menjadi tidak keruan, mana satu yang patut dituruti: syariat atau nafsu. [click to continue…]

0 comments

Jana Pendapatan Melalui Youtube

Korang pernah dengar tak tentang adsense? Orang cakap dengan adsense boleh buat duit. Betul ke? Macam merapu je bunyinya kan? Zaman sekarang taka da benda yang mustahil. Dengan youtube sahaja dah ramai yang Berjaya buat ribuan ringgit. Padahal apa yang dipaparkan Cuma video. [click to continue…]

1 comment

Pandangan Ahli Falsafah Barat dan Mengenai Kiamat

Pandangan Ahli Falsafah Barat dan Mengenai Kiamat

PENDAHULUAN

Maksud hari kiamat ialah hari kebangkitan semula segala makhluk-makhluk Allah sama ada manusia atau binatang yang telahpun mati. Percaya kepada adanya kiamat adalah rukun iman kelima yang wajib diyakini oleh seseorang yang mengaku dirinya muslim. Tanpa mempercayai hari berkenaan akan menjejaskan seterusnya merosakkan dan membatalkan iman seseorang individu walaupun rukun iman yang lain tetap di yakini. Kita tidak dapat mengetahui bilakah akan teradinya kiamat seperti yang termaktub dalam al-Quran mafhumnya: “Dan ditiuplah sangkakala maka matilah sesiapa di langit dan di bumi kecuali sesiapa yang dikehendaki Allah. Kemudian ditiup sangkakala itu sekali lagi, maka tiba-tiba mereka berdiri men unggu keputusan masing-masing” [click to continue…]

0 comments

Jana Pendapatan Dengan Hanphone Bersama Tone Excel

Jana Pendapatan Dengan Hanphone Bersama Tone ExcelTahukah anda telefon bimbit anda merupakan mesin menjana wang secara mudahalih. Bagaimana ianya berfungsi? Mudah sahaja dengan Tone Excel. Ianya merupakan satu péniagaan berbentuk multi-level yang mempromosikan bisnes simkad tone-excel. Bagi yang mencari perniagaan dengan modal yang kecil dan untung yang lumayan, anda boleh cuba perniagaan ini. [click to continue…]

0 comments

Previous Posts