Mesir kempen Untuk Guinness Book of World Records


Penyokong Dr Mohamed Morsi berkempen Dari Kaherah ke Aswan, Rantaian Terpanjang  Menyokong Morsi untuk Presiden Mesir

Penyokong Dr Mohamed Morsi untuk membentuk rantaian terpanjang di dunia, dari Alexandria ke Kaherah dan kemudian jauh ke bawah untuk Aswan, sejauh 762 kilometer, untuk menunjukkan sokongan mereka ditentukan bagi calon-pelari depan untuk Presiden Mesir.

Pengurus “Morsi untuk Presiden Mesir 2012” kempen pilihan raya menyusun, Khamis 17 Mei, rantai manusia terpanjang di dunia, untuk menyokong Dr. Mohamed Morsi untuk Presiden Mesir.

Dr. Ahmed Abdel-Aati, penyelaras am kempen, berkata rantaian itu akan merebak dari Aswan ke Alexandria dan akan disambungkan dari Kaherah ke Alexandria melalui apa yang dikenali sebagai ” Ziraie” Jalan Pertanian (Lebuhraya).

Beliau menambah bahawa ‘rantai’ akan memanjangkan melalui bandar-bandar dan ibu kota wilayah di seluruh Mesir sehingga ia mencapai Aswan, menunjukkan bahawa organisasi acara akan bermula pada empat petang dan tahan sehingga enam petang.

Dr Abdel-Aati turut menegaskan bahawa kempen itu bertujuan untuk masuk ke dalam Guinness Book of World Records sebagai rantai manusia terpanjang di dunia yang pernah dibuat dalam menyokong calon presiden

sumber : ikhwan muslimin

Dunia Maklumat

Comments

0 comments… add one

Leave a Comment