Penjagaan Rambut Wanita Bertudung

Kulit kepala gatal bertudungTidak dinafikan, penjagaan rambut adalah masalah utama bagi para wanita terutamanya wanita bertudung. Ramai yang inginkan rambut yang sihat dan sentiasa segar bebas daripada kegatalan, kelemumur dan juga keguguran.

Malah penting bagi wanita untuk sentiasa menjaga kesihatan rambut agar dapat melakukan aktiviti harian dengan selesa. Keadaan kulit kepala yang gatal boleh menganggu aktiviti harian dan menjadi punca kepada kerosakan rambut menjadikan rambut tidak bermaya dan kelihatan tidak terurus.

Bagi wanita bertudung, tentu sahaja anda sentiasa mengalami masalah kelemumur, rambut berbau, kulit kepala berminyak, keguguran dan juga hujung rambut yang berbuah. Hal ini berlaku kerana rambut anda kurang mendapat cahaya matahari yang mana merupakan vitamin yang bagus untuk kulit. Rambut yang tertutup dan kurang kering juga merupakan punca utama kulit kepala menjadi gatal. Oleh itu, pastikan rambut anda betul-betul kering terlebih dahulu sebelum mula memakai tudung.

Sesetengah individu berpendapat bahawa jika bertudung, maka tidak perlu untuk terlalu menjaga rambut. Namun begitu, pendapat tersebut salah kerana rambut yang ditutup dengan tudung memerlukan penjagaan yang lebih rapi berbanding yang tidak bertudung.

Bertudung atau tidak itu bukan masalahnya, pemakaian tudung adalah gabungan lapisan yang boleh juga melindungi rambut daripada kotoran dan debu persekitaran yang boleh merosakkan rambut. Akan tetapi, lapisan yang terlalu tebal akan menyukarkan penyerapan udara oleh rambut dan menyebabkan rambut sukar untuk bernafas dan mudah berbau. Pilihlah fabrik yang mudah menyerap peluh seperti kain kapas yang memudahkan aliran udara di kepala.

Bagi wanita yang bekerja memakai tudung, setelah habis bekerja seelok-eloknya segera membuka tudung apabila tiba dirumah untuk member ruang kepada rambut mendapat udara yang segar. Dinasihatkan supaya mendapatkan rehat terlebih dahulu supaya rambut bebas sepenuhnya daripada peluh agar benar-benar kering sebelum mandi. Ini adalah penting untuk mengelakkan masalah keguguran dan juga mengurangkan kegatalan kulit kepala selepas mandi.

———————————-

Kami mempunyai CoolHijab mampu menyelesaikan masalah rambut anda,

SIAPA BOLEH GUNA COOLHIJAB

✔ WANITA BERKAHWIN
✔ ANAK DARA
✔ WANITA SELEPAS BERSALIN
✔ WANITA YANG BEKERJA BERTUDUNG 8 JAM SEHARI
✔ WANITA YANG BEKERJA DIBAWAH CUACA PANAS
✔ LELAKI YANG MEMAKAI KOPIAH, SERBAN DAN HELMET
✔ KANAK-KANAK YANG RAMBUT ‘MAKAN BANTAL’

CARA GUNA COOLHIJAB

Seminggu Pertama:

1.Syampu dan cuci rambut anda dahulu.

2.Pagi: 4 Picit CoolHijab pada tapak tangan. Jangan gosok terlalu lama. Terus pakai dan pakai keseluruhan rambut dan kena pada kulit kepala.

3.Malam: 4 Picit CoolHijab pada tapak tangan. Jangan gosok terlalu lama. Terus pakai dan pakai keseluruhan rambut dan kena pada kulit kepala.

4.Pakai setiap hari dalam 1 minggu pertama. Kemudian jika rambut semakin lembut, dan semakin baik, hanya gunakan dua hari sekali.

5.Tiada masalah untuk gunakan setiap hari sebab kesannya akan lebih baik.

6.Jangan syampu setiap hari sebab ia akan merosakkan rambut. Terdapat bahan kimia yang kuat pada rambut jika dicuci setiap hari.
.

INFO COOLHIJAB

1. Menghilangkan bau hapak & kurang enak pada rambut.
2. Menyejukkan kepala & rambut.
3. Melembutkan rambut.
4. Mengurangkan kelemumur.
5. Mengelakkan kegatalan kepala.
6. Memperbaiki rambut rosak.
7. Pertumbuhan rambut baru.
8. Merawat kepala berminyak.
9. Melegakan sakit kepala.
10. Memberi kesegaran minda.
11. Rambut wangi 24 jam.
12. Bertindak balas ketika kepala berpeluh.
13. Tidak melekit & berminyak.
14. KKM: NOT150504027K

Ramai yang dapat menghilangkan dan mengurangkan masalah RAMBUT BERBAU dan KEGUGURAN RAMBUT. Lebih 50,000 telah menggunakan CoolHijab sejak dari 2014.

sms/whatsapp : COOLHIJAB 014-5444383 untuk dapatkan harga diskaun.

Comments

0 comments… add one

Leave a Comment