Mengaji

Belajar Mengaji Al-Quran Iqra Muqaddam Secara Online

mengaji online,mengaji al hira,mengaji iqra, mengaji muqaddam

Anda ingin belajar mengaji al-Quran tetapi tidak mempunyai masa atau kemudahan untuk pergi ke kelas? Anda berasa malu atau tidak selesa untuk mengaji di hadapan orang lain? Anda mencari kelas mengaji yang sesuai dengan tahap dan keperluan anda?

Jika jawapan anda adalah YA, maka anda berada di tempat yang betul. Kami di Kelas Mengaji Online ingin memperkenalkan anda kepada program belajar mengaji al-Quran yang mudah, fleksibel dan berkesan.

Kelas Mengaji Online adalah sebuah platform yang menyediakan kelas mengaji al-Quran secara online kepada semua orang yang berminat untuk mempelajari dan memahami kitab suci umat Islam. Kami mempunyai guru-guru yang berkelayakan, berpengalaman dan bersabar untuk mengajar anda mengaji al-Quran dari asas hingga mahir.

Apa yang menarik tentang Kelas Mengaji Online?

 • Kelas dijalankan secara one-to-one melalui aplikasi yang anda selesa gunakan, seperti WhatsApp, Zoom, Skype dan lain-lain. Anda boleh mengaji dengan tenang dan bebas bertanya tanpa rasa malu atau segan.
 • Anda boleh menetapkan jadual kelas mengaji anda sendiri mengikut kesesuaian masa dan hari anda. Anda juga boleh menukar jadual kelas anda dengan memberitahu guru anda terlebih dahulu.
 • Anda boleh memilih guru yang anda suka mengikut gender, bahasa dan kelayakan. Anda juga boleh menukar guru anda jika anda tidak selesa dengan guru anda semasa.
 • Anda boleh mengikuti kelas mengaji anda di mana sahaja anda berada, sama ada di rumah, di pejabat, di sekolah atau di mana-mana sahaja yang mempunyai sambungan internet yang baik.
 • Anda boleh mendapatkan bimbingan dan sokongan dari guru anda dan juga komuniti Kelas Mengaji Online yang terdiri daripada pelajar-pelajar lain yang juga sedang belajar mengaji al-Quran.
 • Anda boleh mengukur kemajuan anda dengan mengambil ujian dan peperiksaan yang disediakan oleh Kelas Mengaji Online. Anda juga boleh mendapatkan sijil penghargaan apabila anda berjaya menamatkan setiap tahap pembelajaran anda.

Bagaimana anda boleh mendaftar untuk Kelas Mengaji Online?

 • Anda hanya perlu melawati laman web kami di Kelas Mengaji Online dan mengisi borang pendaftaran yang mudah dan pantas.
 • Anda akan menerima emel pengesahan pendaftaran anda dan juga maklumat akaun anda untuk log masuk ke portal Kelas Mengaji Online.
 • Anda boleh mula memilih guru dan menetapkan jadual kelas mengaji anda melalui portal Kelas Mengaji Online.
 • Anda boleh mula mengikuti kelas mengaji anda dengan guru yang anda pilih melalui aplikasi yang anda selesa gunakan.

Berapa kos untuk menyertai Kelas Mengaji Online?

 • Kelas Mengaji Online menawarkan pakej-pakej yang berpatutan dan berbaloi untuk anda. Anda boleh cuba memilih kelas yang sesuai dengan keadaan bajet dan kelas keperluan anda.
 • Pakej-pakej kami bermula dari RM50 sebulan untuk 4 sesi kelas mengaji. Anda juga boleh mendapatkan diskaun jika anda mendaftar untuk tempoh yang lebih lama atau jika anda mendaftar bersama keluarga atau rakan anda.
 • Anda boleh membuat pembayaran yuran kelas mengaji anda melalui kaedah-kaedah yang mudah dan selamat, seperti perbankan online, kad kredit, kad debit, e-wallet dan lain-lain.

Apa yang anda tunggu lagi? Jangan lepaskan peluang untuk belajar mengaji al-Quran dengan mudah, fleksibel dan berkesan bersama Kelas Mengaji Online. Daftar sekarang dan dapatkan akses percuma ke kelas mengaji anda selama 7 hari!

Kelas Mengaji Online – Belajar Mengaji Al-Quran Dari Mana Saja, Bila Saja!