Bahaya Ubat Panadol Pada Tubuh Badan Kita

Antara barang yang cepat Sold Out dan berebut rakyat marhaen beli Lihat Sini

Tak elok makan Panadol selalu sangat kerana boleh kena penyakit buah pinggang jika tak kawal penggunaanya.
Tak kira lah apa jenis Panadol seperti active fast ke?Panadol 650 ke? semuanya sama saja..Ada campuran bahan kimia yang boleh rosakkan tubuh badan.
Nampaknya kena lah guna cara lain kalau demam,pening kepala atau batuk seperti makan madu ke..Tak pun minum air kelapa kot..Sebab organik tiada bahan kimia..
Ikuti kisah yang di terima dari email tentang pengalamannya menggunakan Panadol secara kerap sangat..

UNTUK PENGETAHUAN,

Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. . Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.

Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita . Ia merosakkan organ hati . Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun . Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang Pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.

 • Rahsia suri rumah dapat barang murah setiap hari LIHAT SINI <<==

Alternative Treatment ( Tips )

Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak .

Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.

See also  Taufan Matahari Merosakkan Semua Alat Teknologi 2012

Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besen yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.

Panadol adalah sejenis “painkiller”, semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.

Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan.. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?

Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang “biasa” ini ke dalam mulut anda.

Join Affiliate Shopee Percuma Klik - AFFILIATE SHOPEE
10 comments… add one
 • din Link Reply

  Untuk maklumat mengenai ubat-ubatan, biarlah ahli professional yang arif memberi ulasan.. Disini ada maklumat yang lebih tepat mengenai panadol : http://www.malaysianpharma.com/index.php/articles22/public-health/180-penyebaran-maklumat-palsu-mengenai-panadol-atau-ubat-tahan-sakit.html

 • Save Money Link Reply

  A nice post as well as good suggestions.

 • Can We’ve all your facebook? Looking towards the reaction!

 • Yep! Exceptional bit, continue to help keep the fantastic perform.

 • Makanan Sunnah Link Reply

  amalkan madu untuk elakkan mudah dapat penyakit

 • Alif Link Reply

  Salam. Maaf saya nak betulkan persepsi anda. Memang betul semua ubat ada keburukan tapi hanya jika terlebih dos. Panadol mengandungi paracetamol dan paracetamol ni sifat dia neutral, bukan acidic. Ia takkan mendatangkan kemudaratan, sebab tu la boleh makan masa perut kosong. Tak macam aspirin yg bersifat acidic. Ubat herba cina pula banyak yg tak berdaftar dan tak ada penyelidikan yang terperinci tentang kesan sampingan dia. Jadi, ubat herba tu mungkin mendatangkan lebih risiko daripada panadol

  • Abidtawakaldoa Link Reply

   TerimaKasih atas info yg seimbang dan bermanafaat….

 • Salam. Nice artikel. Jemput visit kami untuk ketahui suplemen semulajadi dan selamat.

 • maiza Link Reply

  Blehkh mengambil ubat omega 3 smasa haid ?

Leave a Comment