Kemah keming Ustaz Azhar Idrus di Astro Oasis

Satu program keagamaan baru akan ditayangkan di Astro Oasis mulai 3 Julai 2012 yang menampilkan Ustaz Azhar Idrus. Program ini akan ditayangkan pada pukul 7.30 dan ulangan pada pukul 11.00 malam setiap hari Selasa, Rabu dan Khamis. Program ini tentunya akan menarik ramai penonton kerana ini adalah pertama kali Ustaz Azhar Idrus ditampilkan di televisyen.

Program tersebut di kenali sebagai “Kemah Keming Ustaz Azhar Idrus”. Memang kena dengan identiti dan cara beliau kerana walau di mana pun Ustaz Azhar Idrus memberi ceramah atau kuliah, beliau akan menggunakan loghat Terengganu.

Kemah Keming dalam loghat Terengganu adalah tergolong dalam kata penguat dalam sesuatu sifat.. Kemah KEMING bermaksud sangat kemas, sangat kuat tertutup, utuh tidak goyah.

Ustaz Azhar Idrus yang terkenal sebagai penceramah bebas itu sebelum ini sangat terkenal di youtube sehingga beliau digelar sebagai Ustaz Youtube.. Apa pun, semoga program ini akan dapat ditayangkan seperti yang dirancang dan berterusan tanpa sebarang masalah…

– ceritawan.com

Comments

1 comment… add one

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.