Ketahui Strategi Rahsia Buat Duit Dengan YouTube Adsense

Buat Duit YouTube Adsense

Mitos 1 – Satu IP unik adalah satu klik bernilai.
Masfira menggunakan sistem buat dan tinggal, tidak kemaskini untuk bertahun namun sehingga kini masih kekal mendapat pendapatan tetap setiap bulan.
Adakah setiap hari ada sahaja penonton baru? Atau, YouTube tidak mendedahkan bahawa, seorang penonton sama boleh memberikan 1klik bernilai per-video.

Hanya 10 buah video sahaja dalam 1 channel, bagaimana mungkin boleh menjana pendapatan tetap? Jawapannya, guna manipulasi suggested video yang ada dalam ebook.

Mitos 2 – Trafik tinggi lebih utama 1

Berdasarkan ebooknya, Masfira tidak mempromosikan videonya setiap hari atau bulan. Sekadar pada hari pertama sahaja untuk tujuan ranking. Selepas itu tinggalkan.
Boleh dikatakan, dia langusng tidak berusaha untuk mengejar trafik tinggi. Video-videonya yang akan bermain dengan trafik yang sedikit.

Jika mitos 1 adalah salah, maka teknik manipulasi paksa Masfira membuahkan hasil. Daripada penonton yang sedikit, dia boleh mendapatkan kira-kira RM30 sehari. Itu mungkinnya datang daripada sekumpulan penonton kecil sahaja. [rujuk screenshot pertama – penonton dan RPM berkadaran terus]screenshot adsense

Mitos 3 – Trafik tinggi lebih utama 2

Di dalam ebooknya, Masfira ada menitikberatkan konsep pentingnya niche. Katakan jika niche kita adalah lawak Maharajalawak Mega, penonton yang datang pastinya rakyat Malaysia. Nilai klik per ads mungkin adalah USD0.001 sahaja. Trafik mungkin akan tinggi pada minggu pertama ianya dimuat naik, katakan 10,000. Katakan setiap orang klik iklan, 10,000 x USD0.001, maka pendapatan adalah kira-kira USD10. Selepas itu, berbulan kemudian, bertahun kemudian – pendapatan tidak akan serancak minggu pertama.

Beza dengan niche contohnya seperti bermain Golf atau skydiving dan sebagainya – permainan orang kaya. Satu klik sahaja boleh mendatangkan USD10. Anda hanya memerlukan satu orang sahaja untuk menyamai trafik tinggi Maharajalawak tadi. Katakan pula bahawa Mitos 1 adalah salah, dan anda memiliki ilmu paksaan dari ebook Masfira, anda berpotensi mendapatkan USD100 daripada seorang sahaja pada satu masa. Trafik rendah tapi pendapatan mengalahkan trafik tinggi. [rujuk screenshot pertama vs kedua]screenshot adsense youtube

Pada masa sama, anda hanya memerlukan satu trafik sahaja setiap hari berbanding mengharap ribuan. Mudah untuk mendapat satu banding ribuan trafik, percayalah.

Mitos 4 – Niche Tidak Penting Sangat, Yang Penting Video

Ini jelas adalah salah. Jika anda ada satu niche, potensi untuk anda mendapat subscribers adalah tinggi. Benda yang mereka memang minat, jadi mereka suka untuk menjadi ahli dalam komuniti tersebut.

Banding video rawak, mereka nak subcriba pun rasa bersalah sebab ada sebahagian video anda mungkin menyentuh sensitiviti mereka. Mungkin juga mereka tidak sukakan video lawak dan gabungan rawak anda hanya akan membantuntkan keinginan mereka untuk menerima update daripada anda.

Mitos 5 – Semua Orang Adalah Unik, Maka Confirm Klik Bernilai Dari Setiap Orang

Harus faham bahawa wujudnya orang yang terlebih bijak. Ada yang akan memasang adblock dalam komputer mereka. Ada pula yang terlebih bijak, dia terus download sahaja video dari YouTube, sekadar copy paste link. Ada juga yang memang klik mereka tidak ada nilai langsung seperti negara-negara yang begitu miskin dan tiada kuasa beli.

Jadi jangan terkejut jika anda ada 1 juta views tapi satu sen pun tiada. Ianya mungkin. Ianya mungkin bahawa sistem RPM untuk Malaysia ialah 1000 unique visitor adalah RM0.10, jadi jangan mengharap sangat dengan 1 juta views.

Dapatkan ebook Buat Duit Dengan YouTube Adsense, fahamkan video apa yang menarik minat orang barat dan bermianlah YouTube adsense di situ. Bukan susahpun, bukannya anda hanya perlu buat video sendiri, sekadar download dan upload video dari YouTube sahaja. Semua ada dalam ebook tu. DOWNLOAD E-BOOK

Comments

1 comment… add one
  • adesutisna Link Reply

    terimakasih infonya om ane gunain

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.