Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin

Antara barang yang cepat Sold Out dan berebut rakyat marhaen beli Lihat Sini

Rawatan Masalah Rambut Gugur Selepas BersalinWanita sememangnya mengambil berat tentang kencantikan. Ini kerana kecantikan adalah sumber inspirasi bagi setiap wanita. Namun begitu, masalah rambut sering menganggu terutamanya wanita selepas bersalin. Wanita yang sudah bersalin amat cenderung  untuk mengalami keguguran rambut. Ini kerana selepas bersalin, wanita mengalami perubahan fizikal dan jadual kehidupan seharian yang cukup berbeza berbanding sebelum mendapat cahaya mata.

Antara punca utama berlakunya keguguran rambut ini adalah disebabkan rembesan hormon yang tinggi ketika hamil. Namun begitu, selepas bersalin rembesan hormon-hormon seperti estrogen dan progestron akan menurun dengan mendadak menyebabkan liang kulit kepala dan kulit menjadi kering untuk menyesuaikan sel-sel tubuh dengan keadaan baharu lantas menyebabkan masalah keguguran rambut.

Tidak perlu risau, ini bukanlah perkara yang luarbiasa. Ianya proses yang normal bagi wanita selepas bersalin. Selepas enam atau dua belas bulan, masalah ini akan beransur pulih seperti biasa.

Selain itu, proses penuaan turut mengambil bahagian dalam berlakunya keguguran rambut. Wanita yang telah bersalin kebanyakannya adalah dalam kalangan mereka yang umurnya semakin meningkat. Pertumbuhan juga semakin terbantut dan ini menyebabkan berlakunya keguguran rambut akibat daripada kulit kepala yang semakin nipis dan licin menghalang daripada rambut untuk tumbuh secara mendadak.

Akan tetapi, proses ini tidak akan menjadikan wanita tersebut botak. Ianya adalah proses yang biasa bagi setiap manusia baik wanita mahupun lelaki.

Wanita yang memiliki cahaya mata mempunyai jadual harian yang padat terutamanya bagi yang bekerja dan berumahtangga. Perkara ini menyebabkan wanita kurang menjaga kecantikan mereka dan tidak mengurus diri dengan baik. Kebanyakan masa mereka akan dihabiskan dengan menjaga anak-anak dan bekerja lalu membatasi jadual mereka untuk mengurus diri seperti mencuci rambut dengan sempurna dan menjaga kecantikan mereka.

  • Rahsia suri rumah dapat barang murah setiap hari LIHAT SINI <<==

Jika diabaikan, masalah rambut gugur akan berlanjutan dan ini boleh menimbulkan tekanan bagi wanita. Pengurusan masa adalah sangat dititiberatkan agar wanita tidak terlalu sibuk dan dibolehkan untuk menjaga kesihatan dan memberi perhatian juga kepada kecantikan mereka.

See also  Penjagaan Rambut Wanita Bertudung

Disebabkan oleh masalah rambut gugur selepas bersalin juga wanita sangat digalakkan untuk mengamalkan diet pemakanan yang baik seperti mengambil makanan yang tinggi dengan zat besi, protein dan juga vitamin. Sangat penting untuk wanita mendapatkan nutrisi yang baik bukan sahaja untuk kesihatan mereka malah untuk menjaga kesihatan bayi agar mendapat nutrisi yang lengkap dan sihat.

 

Kami ada menjual serum untuk rambut gugur  selepas bersalin,

Jika anda berminat, sila taip ” COOLHIJAB ” dan

Wassap ke 014-5444383 sekarang.
Wassap ke 014-5444383 sekarang.
Wassap ke 014-5444383 sekarang.

 

SIAPA BOLEH GUNA COOLHIJAB

✔ WANITA BERKAHWIN
✔ ANAK DARA
✔ WANITA SELEPAS BERSALIN
✔ WANITA YANG BEKERJA BERTUDUNG 8 JAM SEHARI
✔ WANITA YANG BEKERJA DIBAWAH CUACA PANAS
✔ LELAKI YANG MEMAKAI KOPIAH, SERBAN DAN HELMET
✔ KANAK-KANAK YANG RAMBUT ‘MAKAN BANTAL’

INFO COOLHIJAB

1. Menghilangkan bau hapak & kurang enak pada rambut.
2. Menyejukkan kepala & rambut.
3. Melembutkan rambut.
4. Mengurangkan kelemumur.
5. Mengelakkan kegatalan kepala.
6. Memperbaiki rambut rosak.
7. Pertumbuhan rambut baru.
8. Merawat kepala berminyak.
9. Melegakan sakit kepala.
10. Memberi kesegaran minda.
11. Rambut wangi 24 jam.
12. Bertindak balas ketika kepala berpeluh.
13. Tidak melekit & berminyak.
14. KKM: NOT150504027K

Ramai yang dapat menghilangkan dan mengurangkan masalahRAMBUT BERBAU dan KEGUGURAN RAMBUT. Lebih 50,000 telah menggunakan CoolHijab sejak dari 2014.

Wassap ke 014-5444383 sekarang.
Wassap ke 014-5444383 sekarang.
Wassap ke 014-5444383 sekarang.

Join Affiliate Shopee Percuma Klik - AFFILIATE SHOPEE
2 comments… add one
  • Amir Link Reply

    suami kena ambik tahu ni..beli satu hadiahkan kat isteri 🙂

  • tq for this sharing..

Leave a Comment